U Užicu počela sanacija Beogradske ulice

Nakon dve velike havarije na vodovodnoj cevi u Beogradskoj ulici u Užicu, danas su počeli radovi na njenoj rekonstrukciji i asfaltiranju. Od danas, pa narednih nekoliko dana, u vremenu od 8 do 17 časova, radovi će biti izvođeni, pa će i režim saobraćaja ovom ulicom biti izmenjen. Autobomilski saobraćaj odvijaće se altenativnim ulicama, dok će gradski i prigradski saobraćaj, kao i kamioni, ići ovom ulicom, uz pratnju radnika Niskogradnje.

Od danas pa do petka, u vremenu od 8 do 17 časova, saobraćaj u beogradskoj ulici biće zatvoren za putnička vozila, osim za autobuse i kamione. Radovi na rekonstrukciji ove ulice počeli su nakon dve velike havarije na vodovodnoj mreži, pa se mole vozači da za to vreme, koriste alternalitve ulice, poput Cerske ulice, Save Jovanovića i Miloša Božanovića.

„Ideja je da se ulica, nakon skidanja asfalta, kompletno povalja, a onda ćemo sačekati još desetak dana da vidimo da li će se još nešto dešavati. Nakon toga ćemo izvršiti kompletno asfaltiranje. Dogovor je da u toku izvođenja radova, građani koriste alernativne pravce“, kaže Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“.

Radove na sanaciji izvodi JKP „Niskogradnja“. Reč je o površini od oko 800 metara kvadratnih, čija je vrednost radova oko 1,5 miliona dinara.

„Maksimalno ćemo se potruditi da ove radove uradimo što pre i da dovedemo površinu da automobili mogu da prolaze, kao i kamioni i autobusi, ali nećemo sada asfaltirati, već ćemo sačekati oko desetak dana, da vidimo da li će opet desiti neka havarija oko cevi“, kaže Vesna Stjepović, šef održavanja u JKP „Niskogradnja“ Užice.

Tokom rekonstrukcije, biće kompletno zamenjen i tampon, proveriće se sve instalacije koje se tu nalaze, a nadležni se nadaju da do novih havarija više neće doći.

„U dogovori smo sa JKP „Vodovod“ i da kažem da je kompletan projekat za vodovodnu mrežu visoke zone završen, pa se nadamo da ćemo u narednom periodu moći da krenemo sa sanacijom i rekonstrukcijom vodovodne mreže, koja je već dotrajala i koja nam pravi velike probleme“, naglašava Maksimović.

Inače, građevinska sezona u Užicu već je počela, tako se uveliko radi na asfaltiranju putnih pravaca po gradskim i seoskim mesnim zajednicama.

„Novina u rapisivanju tendera od ove godine je ta da se prvo moraju obezbediti sredstav, znači jednu trećinu da uplate građani, mi ostatak, pa tek kad se sredstva obezbede i legnu na račun, onda se može raspisati tender“, kaže Vladimir Sinđelić, član Gradskog veća zadužen za mesne zajednice.

Po Sinđelićevim rečima, do sada je već raspisano oko polovinu planiranih tendera, a trenutno, dve ekipe rade na asfaltiranju po selima i jedna u gradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.