Трим стаза на Тари добија нови мобилијар

Захваљујући средствима Министарства заштите животне средине и Града Ужица у укупном износу од 10,7 милиона динара биће уређена и оплемењена новим мобилијаром трим стаза на Тари. Пројектну документацију за реализацију овог пројекта урадило је ЈП „Ужице развој“.

 

Приликом недавне посете и обиласка стазе, популарно назване „Стаза здравља“, градоначелница Ужица др Јелена раковић Радивојевић истакла је да је ово још један од примера изузетне сарадње града и министарства, а на задовољство крајњих корисника, бројних туриста и посетилаца.

 

Уз захвалност градоначелници, Министарству заштите животне средине и свима који су учествовали у реализацији овог пројекта, Љупко Ћировић директор Војне установе „Тара“, истакао је да ће после реконструкције ове стазе и монтаже нове опреме и посетиоци бити много задовољнији.

 

Реч је о пројекту који предвиђа замену и санацију справа дуж трим стазе, а који је вредан 10,7 милиона динара. 7,6 милиона динара су средства опредељена од стране Министарства заштите животне средине а 3,1 милион динара средства Града Ужица. Планирано је постављање нових 16 справа за вежбање и дрвених ивичњака у дужини целе стазе од готово 2 километра. Такође биће постављена и три нова летњиковца, као и стубови за обележавање стазе и нове канте за отпатке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.