Radovi u mesnoj zajednici Kačer

U užičkoj Mesnoj zajednici Kačer ovih dana asfaltirano je 11 putnih pravaca, ukupne dužine oko 1.600 metara. Sredstva, u iznosu od oko 6 miliona dinara, obezbedili su grad Užice i građani, koji danas nisi krili svoje oduševljenje, jer, kako to kažu, asfalt su čekali mnogo decenija.

Jedanaest putnih pravaca u gotovo svim zaseocima ove velike mesne zajednice, nadomak samog grada, dobilo je asfalt. Reč o selu sa oko 370 domaćinstava, i mnogo ljudi, od kojih se većina bavi poljoprivrednom proizvodnjom, a jedan od stanovnika je i čuveni pršutar Milija Brković, višestruki dobitnik zlatnih medalja za kvalitet suhomesnatih proizvoda.


“Selo nam je blizu grada, a putevi su nam loši, ali se nadam da će i u budućnosti opet biti neki asfalt kao sada, i da će se još puno toga uraditi ovde kod nas u uz pomoć grada Užica”, kaže Milija Brković iz Kačera.

“Ovaj put nam dosta znači, s obzirom da se ovde svi bavimo poljoprivredom, i olakšaće nam dosta život, pogotovo zimi”, kaže Srećko Stojanović iz Kačera.

Kačer ima od skoro i gradsku vodu, graniči se sa Belom Zemljom, na kojoj je planirana izgradnja industrijskog centra, a sa novim asfaltom, postoji šansa da se mladi zadrže ovde, ali i da se oni koji su otišli, vrate.


“Godinama smo muku mučili sa putevima i zato se zahvaljujem gradu što su nam izašli u susret. Ima još da uradimo neke atarske puteve i nadam se da narod iz ovog sela neće odlaziti”, kaže Milija Arsić, član saveta MZ Kačer.

Novoasfaltiranih 11 putnih pravaca dužine je oko 1.600 metara, vrednost radova je oko 6 miliona dinara, koji su finansirani od grada Užica, uz učešće građana od 30 posto.

“Grad je obezbedio deo sredstava, a Užice razvoj predmer i preračun radova i mi smo nadzor. Ovih dana sve radove završavamo, i u naredne dve nedelje svi putni pravci, planirani za ovu godinu, dobiće asfalt”, kaže Nikola Maksimović, direktor JP “Užice razvoj”.

Uporedo sa Kačerom, radi se i na asfaltiranju putnih pravaca u Ribaševini, Staparima, a u narednim danima kreće se sa radovima u Lužničkoj dolini, Zlakusi, Krvavcima i Gorjanima.

 

Izvor: Infopres / Tv Lav plus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.