POČELI RADOVI ZAVRŠNE FAZE IZGRADNJE SPORTSKE HALE U KRČAGOVU

Nastavljeni su radovi na uređenju sportske hale u Krčagovu i njihov završetak planiran je za septembar 2020. godine kada bi u Hali trebali da budu primljeni prvi sportisti. Ukupna vrednost ove završne faze izgradnje hale je 822.000 evra, od čega je 602.000 obezbedilo Ministarstvo omladine i sporta, a 220.000 evra Grad Užice. Sa ovim, i sa sredstvima do sada uloženim u objekat, sportska hala u Krčagovu koštaće 1,3 miliona evra.

Gradonačelnik Tihomir Petković je naglasio da je značaj ovog objekta izuzetno veliki za užički sport jer će njegovom, kao i izgradnjom sale u Sevojnu, klubovi i sportisti imati dovoljno prostora za redovno održavanje treninga i takmičenja.

„Naišli smo na razumevanje Ministarstva omladine i sporta koje je halu u Krčagovu uvrstilo u svoj plan izgradnje 25 sportskih objekata u Srbiji, te smo tako od Republike dobili 602.000 evra koje ćemo upotrebiti za unutrašnje radove, završetak hale i parterno uređenje. Sa novcem iz gradskog budžeta uradićemo vodovodne priključke, struju, izgradnju gasne stanice, deo parternog uređenja i nabavićemo opremu.“

Petković je dodao da će Hala biti kompletno opremljena za sve vrste sportova, za košarku, odbojku, rukomet, mali fudbal i time Užice po prvi put rešava problem termina za treninge za sve sportske klubove na teritoriji grada.

U sklopu parternog uređena biće urađen i parking koji će moći da primi oko 50 vozila, a koji će imati i dva mesta predviđena za autobuse.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.