OTVOREN KULTURNI CENTAR U SEVOJNU

Na osnovu javnog poziva za podnošenje zahteva jedinica lokalne samouprave za raspodelu dela sredstava iz budžetskog fonda za program lokalne samouprave MINISTARSTVO DRŽAVNE UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE raspisao je bilo konkurs :

Učešće u obezbeđivanju nedostajućeg dela sredstava u punom ili delimičnom iznosu za realizaciju novih ili završetak započetih projekata koji se finansiraju iz budžeta jedinice lokalne samouprave, a od posebnog su značaja za lokalni ekonomski razvoj, investicije i zapošljavanje u jedinici lokalne samouprave. Grad je za ovaj projekat od Minisarstva dobio 8.500.000. dinara.

 

Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji Objekat Stare škole – Osnovne škole „Aleksa Dejović“ u Sevojnu potpisan je između Grada i firme Tesla sistemi Beograd koji iz izvođač radova. Vrednost radova iznosi 16.000.000

Projekt je dobio uslove uslove Zavoda za zaštitu spomenika kulture Kraljevo koje dozvoljene sanaciju postojećeg objekta.

Projekat je izradio Javno preduzeće za saobraćaj, urbanizam, upravljanje putevima i razvoj «Užice razvoj» – Užice.

Nadzor nad izvođenjem radova predtstavnici V uprave i Užice Razvoja.

Na osnovu dobijenih uslova Zavoda za zaštitu spomenika kulture Kraljevo dozvoljene su sledeće intervencije:

– dozvoljava se rekonstrukcija objekta sa neophodnim rušenjem unutrašnjih postojećih zidova i izgradnjom novih pregradnih zidova uz zadržavanje postojeće spratne visine.

– moguće je projektovati i primenioti savremene materijale u svemu prema savremenim standardima za izvođenje konstrukcije ove vrste

– fasadna stolariju potrebno je dobro zaštiti, tretirati zaštitnim premazom sa ugradnjom termopan ispune od providnog stakla, bez vidljivih efekata

– zameniti nedostajuće olučne vertikale po uzoru na postojeće

Obzirom da je rekonstrukcijom bila predviđena i promena namene pa se samim tim uticalo   na postojeću namenu i raspored prostorija planiranim intervencijama obezbeđen je prostor prilagođen sadržajima budućeg Kulturnog centra.

Funkcionalna organizacija

Budući objekat će u dgovoru sa školom i opštinom Sevojno imati : muzejske postavke, galerijski i izložbeni prostor, radionice, književne i muzičke i druge kulturne sadržaje.

Funkcionalnu organizaciju prizemlja čine multifunkcijski prostor, izložbeni prostor kao i deo kancelarijskog prostora.Hodnički prostor takođe ima višestruku primenu – izložbeni, galerijski prostor.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.