Grad Užice dobio sredstva u iznosu 46.000.000 din za regionalni „Start up“ centar

Na konkursu Program podrške otvaranju regionalnih inovacionih startap centara  koje je raspisalo Ministrstvo  zaduženo za inovacije i tehnološki razvoj prijavu za izgradnju takvog centra podneo je Grad i RRA.

Sredstva za realizaciju ovog projekta odobrena su u iznosu 46.000.000 din.

Objekat će se nalazi u kompleksu nekadašnje vojne kasarne u užičkom naselju Krčagovo,koji je  korišćen je za potrebe vojske kao komandno-nastavni centar.

Projektom rekonstrukcije, menja se namena objekta u objekat visokog obrazovanja sa pratećim sadržajima, deo koji se odnosi na prateće sadržaje a predmet je ovog projekta odnosi se na prostoru prizemlju objekta, regionalni inovacioni start ap centar.

Projektom rekonstrukcije planira se zamena postojećih podova, osim u hodnicima i na unutrašnjem stepeništu, kao i zamena kompletne spoljašnje aluminijumske bravarije, i unutrašnje stolarije. Kompletna zamena unutrašnje instalacije radijatorskog grejanja i podstanice, zamena elektroinstalacija prema projektu za izvođenje, zamena hidrantske mreže i unutrašnjeg razvoda mreže vodovoda i kanalizacije. U delu start ap centra planira se izvođenje radova i na klimatizaciji i ventilaciji prostora.

Takođe se planira kompletna zamena spuštenih plafona, unutrašnje stolarije prema potrebi, i molersko farbarski radovi u celom objektu prema predmeru radova.

Kako je objekat povučen skoro sasvim uz put (deo ulice Nova 5) na severu lokacije to će se vršiti ozelenjavanje samo niskim rastinjem, dok će nešto više zelenila biti na južnoj strani prema objektu Lidla, tako što će biti zastupljene dve grupacije visokog rastinja ispred učionoca i kabineta, dok će na drugim delovima biti samo nisko rastinje žbunastog tipa i trava.

Deo prizemlja, u zapadnom delu objekta, rekonstruiše se u regionalni inovacioni start ap centar površine oko 422m2.

U okviru start ap centra izdvojen je prostor za predavanja i prezentacije, jedna zasebna sala za rad i sanitarni čvor muški i ženski. Velika sala po potrebi se pregrađuje staklenim panelima – pampleks laminirano staklo 10 mm koje se pakuje u aluminijumske profile, tako da ima sto manje vizuelnih blokada. Deo zida i deo plafona oblaže se dekorativnom oblogom – daska masiv orah 2,5cm, na podkonstrukciji 1,5h3 cm. Podovi su liveni i nema kombinacije materijala- pod je Epoksidni liveni, radi se direktno preko ravne i hidroizolovane betonske košuljice. Premaz je oko 1mm, samoliv do 3mm, velike postojanosti na hemikalije, teško goriv, (RAL 7037 i RAL 6011). Što se plafona tiče, sve instalacije ostaju vidljive, zaštićene – ali vidljive.

Projektnu dokumnetaciju izradilo je RRA i Užice Razvoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.