Grad Užice dobio sredstva u iznosu 46.000.000 din za regionalni „Start up“ centar

Na konkursu Program podrške otvaranju regionalnih inovacionih startap centara koje je raspisalo Ministrstvo  zaduženo za inovacije i tehnološki razvoj prijavu za izgradnju takvog centra podneo je Grad i RRA.

Sredstva za realizaciju ovog projekta odobrena su u iznosu 46.000.000 din.-

 -20.000.000 za rekonstrukciju objekta

– 20.000.000 za opremanje objekta

– 6.000.000 za funkcionisanje u prvoj godini

Objekat se nalazi u kompleksu nekadašnje vojne kasarne u užičkom naselju Krčagovo, i korišćen je za potrebe vojske kao komandno-nastavni centar.

Projektom rekonstrukcije, menja se namena objekta u objekat visokog obrazovanja sa pratećim sadržajima, deo koji se odnosi na prateće sadržaje a predmet je ovog projekta odnosi se na prostoru prizemlju objekta, regionalni inovacioni start ap centar.

Deo prizemlja, u zapadnom delu objekta, rekonstruiše se u regionalni inovacioni start ap centar površine oko 422m2.

Projektom rekonstrukcije planira se zamena postojećih podova, osim u hodnicima i na unutrašnjem stepeništu, kao i zamena kompletne spoljašnje aluminijumske bravarije, i unutrašnje stolarije. Kompletna zamena unutrašnje instalacije radijatorskog grejanja i podstanice, zamena elektroinstalacija prema projektu za izvođenje, zamena hidrantske mreže i unutrašnjeg razvoda mreže vodovoda i kanalizacije. U delu start ap centra planira se izvođenje radova i na klimatizaciji i ventilaciji prostora.

U okviru start ap centra izdvojen je prostor za predavanja i prezentacije, jedna zasebna sala za rad i sanitarni čvor muški i ženski.

Projektnu dokumnetaciju izradilo je Užice Razvoj i RRA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.