Postavljen prvi sloj asfalta na kružnom toku

Posle završenih pripremnih radova vezanih za izgradnju kišne kanalizacije, postavljanja elektro vodova, posipanja trotoara, nasipanja tampona, počelo je i postavljanje prvog, nosećeg sloja asfalta na kružnom toku. 

Do sada je postavljeno oko 1500 kvadrata osnovnog sloja asfalta, a do kraja završetka radova biće postavljen još jedan sloj, rekao je direktor JP „Užice razvoj“ Nikola Maksimović.  Maksimović je istakao da su uporedo sa ovim počeli i pripremni radovi, naime radi se na prikupljanju kišne kanalizacije kod AMS. Takođe, do kraja oktobra će biti gotovi svi grubi građevinski radovi, očekujemo da će početkom novembra kružni tok biti pušten u funkciju. Podsećam Vas da su do sada urađena četiri ostrva, a ostalo je da urade još dva manja, kao i da urade parking kod zgrade PIO i Vatrogasnog doma.

 

Kada kružni tok bude završen, mini kružni tok na zlatiborskom putu koji je privremeno postavljen biće uklonjen, dok se za mini kružni tok kod Gradske garaže čeka odluka JP „Putevi Srbije“ na proleće. 

 

Poslovi koji predstoje su postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije na kružnom toku. Za to su nabavljeni svi znaci, biće ih preko 60. Takođe, planirano je uređivanje i oplemenjivanje ostrva. Svi ovi radovi će biti gotovi do početka novembra, istakao je Maksimović.